NatuurConnect

Ontdek het uitgebreide aanbod

Workshops

De geheimen van de natuur om ons heen zijn talrijk. Natuurlijk weten we, dat vele paddenstoelen giftig zijn. Maar weet je ook, dat vele planten, bomen en kruiden een grote geneeskrachtige waarde hebben? Benieuwd geworden? Gisela kan er alles boeiend over vertellen.
Breng een groep van 10-20 mensen bijeen en Gisela verzorgt de rest.
Neem contact op voor meer info: M: 0629159803
 
 Voor wie?
-  Zakelijke groepen die een                                   workshop in de natuur willen meemaken
-  Moeder en dochter
-  Vader en zoon
-  Echtparen
-  Vrienden en vriendinnen
- Leuk voor  mensen die hun verjaardag op een originele en  verrassende manier willen invullen.
- Familie-uitje
-  Mensen met interesse in                     geneeskrachtige planten
-  Mensen met interesse in de natuur
-  Mensen die zowel iets willen leren, als iets willen doen
-  Voor persoonlijke                                 ontwikkeling

Waar?
Op een locatie bij u in de buurt, met een omgeving waar natuur te vinden is.

Wat?

1.      Lezing 

- locatie in overleg

- kan binnen plaatsvinden

- overdag of ’s-Avonds, - max. 20 deelnemers

 - 1,5 uur 

- €200,-

In een boeiend relaas vertelt Gisela over de geschiedenis van geneeskrachtige planten. Hoe komt het, dat in Nederland dit veelal wordt afgedaan als kwakzalverij? Terwijl in China en India dagelijks gebruik wordt gemaakt van Traditional Chinese Medicine of Ayurveda? En hoe komt het, dat op dit moment dan toch zowel apotheken als natuurwinkels bol staan van de natuurlijke geneesmiddelen? 
 

2. Kruidenwandeling

- locatie in overleg
 - max 20 deelnemers 
– 1,5 uur 
- €200,-

Zowel historie als kennis over geneeskrachtige planten draagt Gisela over tijdens een wandeling in de natuur. De deelnemers leren aan de hand van de signatuurleer hoe ze signalen van planten kunnen herkennen. Na deze wandeling zal de deelnemer met andere ogen kijken naar een “simpele” paardenbloem of de statige Paardenkastanje.
 

3.      Kruidenwandeling + kruidensoep maken 

- locatie in overleg 
– max 20 deelnemers 
– 1,5 uur
 - €250,-


Zowel historie als kennis over geneeskrachtige planten draagt Gisela over tijdens een wandeling in de natuur. De deelnemers observeren aan de hand van de signatuurleer signalen van planten. Na deze wandeling zal de deelnemer met andere ogen kijken naar een “simpele” Paardenbloem of het “oh zo vervelende Zevenblad”.
 

4.      Workshop geneeskrachtige crème maken

-  locatie in overleg 
– max 15 deelnemers 
– inclusief materialen 
- €275,-

In vogelvlucht wordt de deelnemer meenomen in het gebruik van geneeskrachtige planten en kruiden door de eeuwen heen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op enkele specifieke kruiden. Deze worden vervolgens gebruikt om een geneeskrachtige creme van te maken, die de deelnemer mee naar huis kan nemen. 
 

5.      Workshop op maat 

Ideaal voor zakelijke groepen die eens iets anders willen
In overleg mbt de wensen van de groep wordt een passende workshop ontwikkeld. Eetbare en geneeskrachtige planten en kruiden vormen de basis. Wandelingen en dingen doen behoren tot de mogelijkheden. 

Korte cursussen 

Voor wie?

-  Moeder en dochter

-  Vader en zoon

-  Echtparen

-  Mensen met interesse in de geneeskrachtige werking van planten

-  Mensen met interesse in de natuur
- Mensen die zowel iets willen leren, als iets willen doen

-  Voor rust, natuur en ontspanning

-  Voor persoonlijke                                 ontwikkeling

 

Waar?

 

1.      Op het prachtige landgoed De Hoorneboeg in Hilversum, geeft Gisela korte cursussen. Kom mee de omgeving verkennen en leren van wat er te vinden is! Aan de hand van wandelingen, praktijkopdrachten en theorie, kan de deelnemer genieten van de mooie omgeving en nog leren ook! Deze cursussen vinden plaats in dagdelen. 


2.      Locatie in overleg. Flow Natural Health kan voor groepen op aanvraag korte cursussen verzorgen. Dan is een geschikte locatie en omgeving van belang en een groep van 10-20 deelnemers. Flow Natural Health verzorgt momenteel, in samenwerking met het Kruidenrijk, de najaarscursus en voorjaarscursus in de Spinozahof in Den-Haag. 
Neem contact op: M 0629159803 of mail: giselatimmermans@flownaturalhealth.nl

 

Wat?

1.      Voorjaarscursus                                                         

Ook leuk om cadeau te geven

- 5 weken (2019: 20, 27 mrt, 3, 10, 17 apr)
- 2,5 uur per keer 
- 8-20 deelnemers
- €150,-/pp


Op de Hoorneboeg in Hilversum organiseert Flow Natural Health in het voorjaar een 5 weken durende korte kennismakingscursus. Het seizoen dient als basis voor wat wordt besproken. Het eerste groen komt in het voorjaar tevoorschijn en de zon laat zich wat meer zien. In de vorm van wandelingen, signatuurleer, theorie en praktijk, wordt de deelnemer meegenomen in de wondere wereld van geneeskrachtige planten en kruiden.  

2.      Najaarscursus

- 5 weken
- 2,5 uur per keer
- 8-20 deelnemers
- data 2019 volgen
- €150,-/pp


Op de Hoorneboeg in Hilversum organiseert Flow Natural Health in het najaar een 5 weken durende korte kennismakingscursus. Het seizoen dient als basis voor watwordt besproken. De terugtrekkende krachten in het najaar, geven een bijzonder beeld. Mens en dier bereiden zich voor op de winter. In de vorm van wandelingen, signatuurleer, theorie en praktijk, wordt de deelnemer meegenomen in de wondere wereld van geneeskrachtige planten en kruiden.

 

3.      Traditionele Chinese Geneeskunde (korte basiscursus ) 


- locatie in overleg 
– 10-20 deelnemers 
– 5 dagdelen van 3,5 uur 
 - €250,-/pp


In 5 dagdelen worden de 5 elementen besproken. Aarde, metaal, water, hout en vuur. Ze zijn met elkaar in evenwicht als we gezond zijn en hun balans is verstoord als we ziek zijn. Deze elementen kunnen ook de transitiefasen worden genoemd. Immers, elke minuut veranderen mensen; het ene moment is iemand vol energie, het volgende is er honger en op weer een ander moment is rust nodig. Chi, in de vorm van yin en yang, doorstroomt de elementen. Aan de hand van theorie en praktijk maakt de deelnemer kennis met de 5 elementen. Voor elk element wordt een zelfde aanpak gehanteerd. Onderstaande vragen komen bij elk element aan bod. Na afloop van deze korte cursus is er meer begrip en gevoel ontstaan voor de samenhang van ons universum en de plek die wij mensen daarin innemen.

Les 1:  Aarde:

Het mooie midden, de spijsvertering en de serene rust. Een van de onderdelen van ieder mens. Hoeveel “aarde” heb jij?

Les 2:  Metaal:
Hoeveel structuur heb jij nodig in je leven? Wat zijn je dagelijkse rituelen? En hoe zit het met de bouwstenen van het leven? In deze les worden de diepere gronden van Metaal besproken.

Les 3:  Water:

Stille wateren, hebben diepe gronden. Wat betekent het, om water als hoofdelement te hebben? Hoe zit dat bij jou? Wat is de invloed van dit element op de rest van de elementen?

Les 4: Hout:

Dit element zorgt voor expansie en creativiteit. Wat gebeurt er, wanneer het element verstoord raakt in zijn functioneren? En hoe kunnen we het in toom houden?

Les 5: Vuur:

Hoe gepassioneerd ben jij? Heb jij het hart op de tong? Sta je wel eens te popelen? Of slaat je hart wel eens over? Hoe zit het met het vuur in het 5-elementen-proces?

 

4.      Korte kruidencursus op maat

In overleg kan op elke passende locatie een korte kruidencursus worden verzorgd. U draagt zorg voor 10-20 deelnemers en een geschikte ruimte. Er zijn mogelijkheden voor een wekelijkse cursus van vijf - zes keer of een twee-daagse. Kosten inclusief materialen, exclusief overnachting en maaltijden: €150,-/pp. 
Data in overleg.

 

 

Holistisch consult

Bent u toe aan een meer natuurlijke benadering voor een ziektebeeld? Of bent u gewoon nieuwsgierig wat natuurgeneeskunde voor u kan betekenen? Een holistisch consult kan inzicht geven in achterliggende emotionele blokkades. Een consult is op individuele basis en inclusief natuurlijke geneesmiddelen. Het consult vindt plaats in de praktijk van Flow Natural Health. 

Duur: 1,5 uur, kosten: €150,-

Healing

Vastzittende emoties kunnen de oorzaak zijn van slecht in je vel zitten of van ziektes. Elke cel en elke vezel van het lichaam slaat herinneringen en emoties op. Om deze weer te laten stromen, kan gekozen worden voor een healing. Dit is een methode die de oude natuurvolkeren gebruikten. Een healing kan op diepe lagen onbewust leed helpen verzachten.

Duur: 1,5 uur, kosten: €150,-